Koko perheen komedia, joka sekoittaa sadut, pelit ja piirretyt!

13-vuotias Aliisa pänttää englannin kielen kokeisiin ja nukahtaa kesken epäsäännöllisten verbien. Murrosikää lähestyvän tytön unessa lapsuuden sadut sekoittuvat teinimaailman koukeroihin ja tietokonepelien kuvastoon. Tuloksena on hulvaton, värikäs mielikuvitusmatka, jossa oman osansa saavat niin rasittavat pikkusisarukset, pöllöt vanhemmat, kuin kaukainen ensi-ihastuskin.

Aliisa (Kaisa Olsoni)

Aliisa ihmemaassa on Minna-Stiina Saaristo-Vellingin käsikirjoittama ja ohjaama uutuuskomedia, jonka innoituksena ovat toimineet Liisa ihmemaassa ja Ihmemaa Oz -sadut, sekä kirjailijan omat, murrosikäiset tyttäret ja Hirvareiden lapset ja nuoret.

Näytelmä esittelee joukon tuttuja hahmoja, jotka unen vapaassa maailmassa yhdistyvät tämän päivän lasten ja nuorten kieleen ja kuvastoon.  Matkanjohtajana toimii Kani, joka haaveilee räppärin urasta, mutta ei oikein hallitse nykypäivän sanastoa. “Lounaan paha noita” taas muistuttaa kovasti Aliisan kotitalouden opettajaa, joka paasaa vihannesten terveellisyydestä kuuroille korville. Ultraviileä Peltipoika saapuu paikalle mopoautolla, mutta ei Aliisan harmiksi ole kiinnostunut muusta, kuin selfieitä napsivasta Irvikissasta.

Kuvassa vasemmalta: Anna Källi, Lilja Vellinki, Otso Lähdekorpi, Gabriel Lillberg ja Juha Siltanen

Aliisan epävarmuus omasta itsestään puolestaan näyttäytyy unessa kahtena tytön alter-egona, sähäkkänä Fortnite -pelin avattarena Aliciana ja pirteänä tubettaja Alaizana.  Ja kaiken yllä leijuu uhkaava hahmo, someen jumittunut, äksy Ruutukuningatar, jonka juhliin unimatkalaiset päätyvät pelaamaan sekopäisiä pelejä Tetriksestä “Kuukkelin hakuammuntaan”.

Kuvassa vasemmalta: Gabriel Lillberg, Lilja Vellinki, Siiri kanninen, Anna Källi ja Minja Hannuksela

Aliisa ihmemaassa -esitys tarjoaa naurun ja oivalluksen aiheita niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin! Näytelmä siis sopii koko perheen katsottavaksi, mutta alle 3 -vuotaiden katsojien kohdalla kehotamme harkitsemaan, jaksaako lapsi muita katsojia häiritsemättä seurata normaalimittaista teatteriesitystä.

LISÄÄ VALOKUVIA

ALIISA IHMEMAASSA
Käsikirjoitus ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Puvustus: Anniina Kuula
Lavastus: Niina Suvitie
Valosuunnittelu: Taina Möysä
Valokuvat: Mika Nurmi Photography

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].