Hirvensalon nuorisoteatterin julkaisuvapaat tiedotteet:

Tiedote 16.5.2021

HARJUKUJAN KISSAKÖÖRI PÄÄSEE VIIMEIN ESIINTYMÄÄN YLEISÖLLE!

Hirvensalon Nuorisoteatterin Pikkuhirvarit -ryhmä koostuu 10-12 -vuotiaista lapsista. Ryhmä aloitti Pekka Töpöhäntä -näytelmän harjoittelun syksyllä 2019, silloisen ohjaajansa Loviisa Grubertin johdolla. Vain kuukautta ennen ensi-iltaa, keväällä 2020  näytelmäharjoitukset kuitenkin keskeytettiin koronarajoitusten vuoksi. Tuolloin vielä luotettiin siihen, että epidemia olisi ohi loppuvuoteen mennessä, jolloin teatterin Nuoriso- ja Valmennusryhmien oli tarkoitus valmistautua omien tuotantojensa ensi-iltoihin. Näin ollen Töpöhäntä -näytelmän esityskausi siirrettiin suoraan maaliskuuhun 2021.

Tällöin ohjaaja Grubert ei kuitenkaan enää kyennyt jatkamaan Pikkuhirvareiden veturina omien opiskelukiireidensä vuoksi, ja ryhmän uutena ohjaajana aloitti syyskaudella Kaisa Saarakkala. Uuden aikataulun myötä myös osa ryhmän alkuperäisestä kokoonpanosta joutui lopettamaan harrastuksen, ja heidän tilalleen otettiin näyttelijöitä muista teatterin ryhmistä.

Lokakuussa teatteria kohtasi jälleen takaisku, kun uudelleen pahenevan koronatilanteen vuoksi myös Nuorisoryhmän Aliisa ihmemaassa-, ja Valmennusryhmän Petterin posse -näytelmien harjoittelu piti keskeyttää aivan loppumetreillä. Harrastustoiminnan rajoitukset eivät kuitenkaan koskeneet 2008 syntyneitä ja tätä nuorempia lapsia, joten Pikkuhirvarit saattoivat jatkaa harjoituksiaan -nyt tosin turvavälein ja kasvomaskein varusteltuna.

Alkuvuodesta 2021 Töpöhännän taival kävi entistä kuoppaisemmaksi, kun ohjaaja Saarakkala joutui lopettamaan työnsä terveydellisistä syistä. Tällöin veturiksi ryhtyi teatterin johtaja, Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Samaan aikaan kävi selväksi, että maaliskuun ensi-ilta oli ajatuksena liian optimistinen, ja kokoontumisrajoitusten hellittämisen toivossa esityskautta siirrettiinkin kevään aikana vielä kahdesti, ensin huhtikuulle ja viimein toukokuuhun.  Muutokset karsivat jälleen myös näyttelijäkuntaa, mutta oman tuotantonsa vuoden päähän menettäneestä Valmennusryhmästä löytyi onneksi vielä innokkaita paikkaajia, ja näin näytelmä saatettiin viimein valmistaa esityskuntoon.

Kauan odotettua yleisötilaisuuksien vapauttamista ei kuitenkaan tullut, vaan Turun kaupungin viimeisin kokoontumisrajoitus, max. 10 henkeä on nyt tilanne, jonka kanssa myös Hirvareiden on elettävä. Tärkeintä on kuitenkin se, että pian kaksi vuotta sitkeästi ja uskollisesti harjoitellut Pikkuhirvarit pääsisi viimein esittämään työnsä tuloksia myös liveyleisölle. Näin ollen aikavälillä 23.-30.5. pidettävään 7 esitykseen otetaan siis vain 10 katsojaa kuhunkin.  Näytöksissä noudatetaan tarkkoja suojatoimia, ja jos kaikki kymmenen, nyt jo 11-13 vuotiasta näyttelijäämme vain pysyvät terveinä, Pekka Töpöhäntä ja koko Harjukujan kissakööri ovat valmiita kohtaamaan pienen, mutta varmasti kiitollisen yleisönsä toukokuun lopussa!

 

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].