ELLA, kuvat 14
Ellan kaveriseitsikko: (vas.) Tiina / Seela Moilanen, Hanna / Iida Liimula, Tuukka / Tekla Siltanen, Samppa / Aleksi Parkkola ja Pukari / Sara Ijäs. Edessä keskellä: Ella / Enna Piitulainen ja Pate / Rasmus Hakala. (Valokuva: Mika Nurmi Photography)

IKISUOSIKKI ELLA

Timo Parvelan Ella -kirjasarjaa on versioitu valtavasti, näytelmistä elokuvien kautta musikaaleihin, ja oman kortensa on kantanut kekoon myös Hirvarit, kevään 2016 näytelmällään Ella ja kaverit teatterissa. Nyt siis Hirvarit palaa jälleen Ellan pariin ja tällä kertaa varsin ajankohtaisella aiheella: Näytelmä kertoo opetuksen ja koko koulumaailman digitalisoitumisesta, joka puhuttaa juuri nyt niin opettajia, oppilaita kuin vanhempiakin. Parvela toi v. 2016 ilmestyneellä romaanillaan keskusteluun oman, ratkihauskan näkökulmansa, jonka Saaristo-Vellingin uunituore dramaturgia nyt siirtää näyttämölle. Ja tällä kertaa tarinaa värittävät myös iloiset laulut, jotka sävelletään räätälintyönä Hirvareiden tuotantoa varten.

Tiina (Seela Moilanen), Ella (Enna Piitulainen), Tuukka (Tekla Siltanen), Hanna (Ida Liimula), Pate (Rasmus Hakala), Pukari (Sara Ijäs) ja Samppa (Aleksi Parkkola)

DIGIMONSTERI KOULUN UHKANA

Ellan kaveriseitsikon oma opettaja on viimein saavuttanut unelmansa ja päässyt koulun rehtoriksi, turvallisesti ovivalojen taakse nauttimaan pullatarjoilusta. Koulutoimen johtajaksi ylennyt entinen rehtori kuitenkin kiusaa opettajaa ”digiluu-digileillä”, eli digitalisaatiohankkeella, jonka johtotähdeksi hän on valinnut entisen koulunsa. Opettaja vastustaa kynsin hampain uusia opetusmenetelmiä ja ”noiden härpäkkeiden harjoittamaa aivopesua”, mutta lapset tietenkin ymmärtävät opettajansa sadattelun aivan liian kirjaimellisesti: He uskovat mystisen digimonsterin valmistelevan koulunsa kaappausta. Jälleen kerran tarvitaan siis salaisia kerhokokouksia, urhoollisia pelastussuunnitelmia, sekä tietysti ovelaa naamioitumista, ennen kuin totuus selviää ja tarina voi loppua iloiseen kaaokseen keskellä virallista lehdistötilaisuutta.

Vas. Toimittaja (Riku Kanninen), IT-asentaja (Mikko Jäästö), Samppa (Aleksi Parkkola), Tiina (Seela Moilanen), Tuukka (Tekla Siltanen) ja Ella (Enna Piitulainen), edessä vas. Opettaja (Juha Siltanen), Pate (Rasmus Hakala) ja Koulutoimen johtaja (Reetta Isotupa-Siltanen)

Vauhdikas musiikkikomedia naurattaa niin vanhempia, kuin lapsiakin, ja sopii myös perheen pienimmille. Esitys kestää väliaikoineen n. 1,5 h.

ELLA JA KAVERIT SALAISESSA PALVELUKSESSA

Alkuperäisteos: Timo Parvela, Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa (Tammi, 2016)
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Musiikki: Jarno Saaristo
Ensi-ilta Syvälahden uuden monitoimitalon näyttämöllä 2.11.2018

Muut esitykset 9.12.saakka:
Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18.
Sunnuntaisin klo 14.
(Huom! Ei esityksiä to 15.11. ja su 18.11.)

KAIKKI ESITYKSET

Liput: 15 / 10 €
Perhelippu (2 aik.+ 2 lasta) 43 €
Ryhmät (á 15 hlöä) 10 €

Katsomokapasiteetti 100 – 600 hlöä
Huom! Kysy myös tilausnäytöstarjousta!

Ryhmäliput ja tiedustelut:
tuottaja@hirvarit.fi / p. 046 – 525 65 06

VARAA LIPPUJA TÄÄLTÄ

LISÄÄ VALOKUVIA

KARTTALINKKI ESITYSPAIKALLE

OHJEET LINJA-AUTOLLA KULKEVILLE