Hirvensalon nuorisoteatterin julkaisuvapaat tiedotteet:

KORONA-TIEDOTE / 1.8.2020

Viime kevään koronarajoitusten myötä Hirvareiden koko toiminta pysäytettiin, mikä tarkoitti jäsenillemme pitkää taukoa rakkaasta harrastuksesta, ja teatterille mittavia taloudellisia tappioita. Me kuitenkin selvisimme keväästä ja kesästä – tosin niukin naukin, rimaa hipoen. Nyt syksyllä Hirvareiden tulevaisuus riippuu teistä, rakkaat teatterin kuluttajat! Uskaltakaa varata lippuja, uskaltakaa tulla paikalle ja nauttia teatterista! Me olemme täällä teitä varten ja teemme kaikkemme, jotta kokemuksenne olisi paitsi viihdyttävä, myös turvallinen!

KORONAN AIHEUTTAMIA UUDELLEENJÄRJESTELYITÄ TEATTERIN TOIMINNASSA:

Näytelmätuotannot

PEKKA TÖPÖHÄNTÄ -tuotanto siirtyy kevääseen 2021. Tarkemmat aikataulut ja lisää tietoa näytelmästä löytyy TÄÄLTÄ.

ALIISA IHMEMAASSA – tuotanto pyritään -koronatilanteen niin salliessa- toteuttamaan suunnitellusti. Ensi-ilta 11.11.2020. Tarkemmat aikataulut ja lisää tietoa näytelmästä löytyy TÄÄLTÄ.

Esitykset

Mikäli koronatilanne vielä marraskuussa niin vaatii, ALIISA IHMEMAASSA -tuotannon näytöksissä toteutetaan tartuntavaaralta suojaavia toimenpiteitä:

  • Katsomossa turvavälit perhekunnittain katsomokartan avulla
  • Kahvion ja wc-tilojen desinfiointi ennen ja jälkeen esityksen
  • Kahviossa ei itsepalvelua, vaan henkilökunta hoitaa tarjoilun
  • Näyttelijät, tekninen henkilökunta, sekä kahvion- ja lipunmyyjät huolehtivat hyvästä käsihygieniasta, eivätkä tule esityksiin sairaina.

Teiltä, hyvät teatterikatsojat, toivomme seuraavaa:

  • Pyrittehän varaamaan lippunne etukäteen. Turvajärjestelyt pienentävät huomattavasti katsomon paikkamäärää. Myymme lippuja ovelta vain sen verran, että turvaväleistä voidaan pitää kiinni.
  • Ettehän tule esityksiin vähäistenkään flunssa- tai hengitystieoireiden kanssa! Varattujen paikkojen peruutuksesta ja lunastettujen lippujen palautuksesta löytyy tietoa TÄÄLTÄ.
  • Huolehdittehan hyvästä käsihygieniasta myös omalta osaltanne. Lämpiöstä löytyy käsidesiä, sekä runsaasti käsienpesumahdollisuuksia.

Jäsenistö

Aiemmista vuosista poiketen Hirvarit ei perusta syksyllä 2020 lainkaan uusia opetus- tai näytelmäryhmiä, vaan toimintaa jatketaan olemassa olevien, syksyllä 2019 aloittaneiden ryhmien voimin ainakin vuoden loppuun saakka.

Näin ollen myös perinteinen info- ja ilmoittautumistilaisuus, ”Teatteristartti” jää tänä syksynä pitämättä, eikä teatterille siis oteta uusia jäseniä avoimen jäsenhaun kautta. Jatkosta (esim. keväällä mahdollisesti perustettavista ryhmistä) tiedotamme erikseen myöhemmin syksyllä.

 

Mediatiedote 1.1.2020

Harjukujan kissakööri valloittaa Hirvareiden kevään!

Pekka on -kuten kaikki tietävät- hännätön kissa, ja sellaisena saanut osakseen ihan liikaa pilkkaa ja pitkiä katseita. Erityisesti kiusaajana ”kunnostautuu” Monni-kissa apureineen. Pekka on kuitenkin sanavalmis kolli, jolla on paljon ystäviä ja terävät hoksottimet, ja usein Monni saakin nolona todeta pilkkansa kolahtavan omaan nilkkaan.

Hirvareiden esitys näyttää, että kiusaamiseen voi ja pitää puuttua. Vakavasta teemastaan huolimatta näytelmä on kuitenkin ennen kaikkea tarina Harjukujan kissakansan hauskoista edesottamuksista, syntymäpäivistä, teatteriesityksestä, talkoista, sekä kovasti Pulla-kissan oloisesta kummituksesta…

Gösta Knutssonin satuklassikko saakin Hirvensalon Nuorisoteatterissa raikkaan tulkinnan, kun rooleihin solahtaa teatterin 9-11 -vuotiaiden ryhmä, ”Pikkuhirvarit”.  Totutusti näytelmän ohjauksesta ja teknisestä toteutuksesta vastaavat kokeneet ammattilaiset -vain näyttelijät ovat harrastajia, joiden iloinen lavaenergia ei jätä ketään kylmäksi! Esitys kestää väliaikoineen 1,5 tuntia ja sopii aivan koko perheelle, vauvasta vaariin.

PEKKA TÖPÖHÄNTÄ

Dramaturgia: Göstä Knutssonin lastenkirjojen pohjalta Helena Anttonen
Sovitus: Loviisa Grubert ja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Ohjaus: Loviisa Grubert
Markkinointi: Sirpa Saaristo
Puvustus: Kaarina Kopola
Lavastus: Juha Siltanen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Jarno Saaristo

Esitykset Syvälahden monitoimitalon näyttämöllä
(Vanha Kakskerrantie 8, Turku):

Ti 28.4. klo 18                   Ti 5.5.   klo 18                  Ti 12.5.   klo 18
Pe 1.5. Huom! klo 14   Pe 8.5.  klo 18                   Pe 15.5.  klo 18
La 2.5.  klo 14                   La 9.5.  klo 14                   La 16.5.  klo 14
Su 3.5.  klo 14                   Su 10.5.klo 14                   Su 17.5.  klo 14

Liput: 14 €
Lapset, eläkeläiset, opiskelijat: 10 € (alle 3 v. ilmaiseksi)
Perhelippu: 42 € (2 aik. + 2 lasta / 1 aik. + 3 lasta)
Ryhmät (á 15 hlöä) 10 €/ lippu (opettajat ja ryhmänvetäjät ilmaiseksi)

 

Mediatiedote 15.2.2019

Marjatta Kurenniemen klassikkosatuun perustuva kantaesitys Hirvensalon Nuorisoteatterissa

Rakastettu lastenkirjailija Marjatta Kurenniemi tunnetaan parhaiten Onneli ja Anneli -teoksistaan. Oli ennen Onnimanni -sadustakin on nähty muutamia teatterisovituksia, mutta vuonna 1955 ilmestynyt Puuhiset on jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka tarina on yhtä lailla taattua Kurenniemen tasoa. Nyt Hirvensalon Nuorisoteatteri kunnioittaa sata vuotta sitten syntynyttä kirjailijaa tuomalla Puuhiset ensimmäistä kertaa teatterin lavalle, Pikkuhirvarit -ryhmän hauskana satunäytelmänä.

Vilja-tytön ja Viljo-pojan varjot vaihtavat omistajaa. Lasten kasvaessa vaihdokkaat kuitenkin huomaavat, etteivät viihdy väärillä omistajillaan, ja lopulta Viljan varjo karkaa kotitalon pihassa kasvavaan vaahteraan. Täällä asustaa Maahisten ja Vetehisten sukulaiskansa, Puuhiset, joille villi varjo aiheuttaa melkoista päänvaivaa ja harmia – eikä vähiten siksi, että prinsessa Suhusiina on ihastunut tulokkaaseen ja suunnittelee häitä tämän kanssa. Vilja kutsutaan apuun, ja tästä alkaa hauska ja sopivasti salaperäinen seikkailu omalaatuisten Puuhis -kansojen valtakunnassa.

Syvemmällä tasolla tarina kertoo luottamuksesta, rohkeudesta ja toisen kunnioittamisesta, mutta sivuaa vakaviakin aiheita, kun Viljan ilkikurinen varjo johdattaa tempuillaan Mäntypuuhisten heimon törmäyskurssille Vaahterapuuhisten kanssa. Uhkaava tilanne ratkeaa kuitenkin neuvottelemalla ja toinen toistaan kuuntelemalla.

Pikkuhirvarit on Hirvensalon Nuorisoteatterin lapsijaosto, joka koostuu 9-11 -vuotiaista, teatteria jo muutamia vuosia harrastaneista näyttelijänaluista. Leikkiteatterista ei kuitenkaan ole kyse, vaan Pikkuhirvareita luotsaa kokenut ammattiohjaaja, ja näytelmien visuaalisesta ilmeestäkin vastaavat ammattilaiset.

Esitys sopii koko perheelle, kaikkein pienimmät mukaan lukien ja kestä väliaikoineen n. tunnin.

Hirvensalon Nuorisoteatteri / Pikkuhirvarit:
PUUHISET

Dramaturgia: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki (2018)
Ohjaus: Loviisa Grubert
Musiikki: Jarno Saaristo
Puvustus: Kaarina Kopola

Syvälahden monitoimitalon näyttämöllä
(Vanha Kakskerrantie 8, Turku)

Pe 26.4. klo 18   Pe 3.5. klo 18   Pe 10.5. klo 18
La 27.4. klo 14   La 4.5. klo 14    La 11.5. klo 14
Su 28.4. klo 14   Su 5.5. klo 14   Su 12.5. klo 14

LISÄTIETOJA:

Tuottaja Sirpa Saaristo: p. 046 525 6506 / tuottaja@hirvarit.fi

Ohjaaja Loviisa Grubert: p. 040 – 834 70 72 / loviisa.grubert@gmail.com

Teatterinjohtaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki: p. 044 – 013 09 69 / minna.saaristo@gmail.com

 

Mediatiedote 8.10.2018

Ella ja kaverit Digiluu-Digilein kimpussa

Monista Ella -näytelmistään tunnettu Minna-Stiina Saaristo-Vellinki on dramatisoinut jo neljännen tulkintansa Timo Parvelan luomasta Ella -sarjasta. Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa kantaesitettiin Tampereen komediateatterissa vuosi sitten, ja nyt Hirvensalon Nuorisoteatteri, ”HIrvarit”, esittää sen dramaturgin itsensä ohjaamana.

”Parvelan Ella -tarinat ovat olleet riemullista dramatisoitavaa ja antoisaa ohjattavaa vauhdikkuutensa ja hillittömän huumorinsa ansiosta. Ellasta, Patesta ja muista lapsista on vuosien aikana tullut minulle kuin mielikuvitusystäviä, joiden absurdia ajatuksenjuoksua olen oppinut ymmärtämään niin hyvin, että uusin näytelmätekstikin syntyi melkein itsestään.

Tätä dramaturgiaa kirjoittaessani tiesin siis jo tarkkaan, mitä vaikkapa Samppa tähän kohtaan sanoisi, mitä mieltä Tiina olisi mistäkin asiasta tai miten opettaja huokaisee voimattomana, kun lapset jälleen käsittävät hänen sanansa ihan väärin.

Siksi tuntui tärkeältä ohjata myös itse tämä teksti, jonka alun perin kirjoitin tilaustyönä toiselle ohjaajalle. Hiukan haikein mielin olen kuitenkin päättänyt, että Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa on viimeinen Ella -tuotantoni. Tämän ohjauksen myötä on siis tullut aika jättää jäähyväiset rakkaille mielikuvitusystävilleni ja tyytyä seuraamaan heidän edesottamuksiaan muissa teattereissa, muiden ohjaamana.” (Ohjaaja, teatterin taiteellinen johtaja Minna-Stiina Saaristo)

Tällä kertaa Ellan tarina käsittelee päivänpolttavaa aihetta: tietotekniikan yleistymistä kouluissa ja sitä, miten opettajat koittavat pysytellä digikelkassa, jossa heidän oppilaansa ovat kuin kotonaan.

Ellan ja kavereiden opettaja on vihdoin ylennyt koulun rehtoriksi, omien sanojensa mukaan ”Majesteetiksi”. Opettajan rauhaa häiritsevät kuitenkin koulun uudet digilaitteet, joita hän ei osaa käyttää, vaan manaa ”digiluu-digileitä” värikkäin sanankääntein. Tämän seurauksena lapset luulevat salaperäisen digimosterin uhkaavan koulua ja ryhtyvät pelastustoimiin, ts. agenteiksi ”hänen majesteettinsa salaiseen palvelukseen”. Jälleen tarvitaan siis naamioitumista ja nerokkaita suunnitelmia, ennen kuin seikkailu voi loppua iloiseen kaaokseen keskellä lehdistötilaisuutta.  

Ella vihkii käyttöön Syvälahden monitoimitalon teatteritilan

Perustamisestaan (v. 2014) saakka Hirvarit on ollut vailla omaa esitystilaa. Alkusyksystä teatteri kuitenkin pääsi muuttamaan vastavalmistuneeseen Syvälahden monitoimitaloon, jonka näyttämön varustelussa on alusta saakka otettu huomioon vaativankin teatterin tarpeet:

Ohjaaja Saaristo-Vellinki kertoo:

”Syvälahden rehtori, Jarmo Salo kutsui jo talon suunnitteluvaiheessa minut mukaan hahmottelemaan teatteritilaa ja sen tekniikkaa. Esittävän taiteen ammattilaisen osallistuminen esitystilojen suunnitteluun on aika ainutlaatuista ja tästä nöyrä kumarrukseni Syvälahden suuntaan. Nyt Hirvarit pääsee vihdoin toteuttamaan tuotantojaan todella tasokkaissa olosuhteissa.

Pientä haastetta teatterin näkökulmasta tuo se, että tilat ovat päivisin koulun käytössä, emmekä iltaisinkaan ole ainoa harrastetilaa tarvitseva yhdistys. Molemminpuolisella joustamisella olemme kuitenkin löytäneet talosta riittävästi harjoitusaikaa sekä tällä näytelmälle, että lähes kaikille muillekin hirvareiden harrasteryhmille. Ja ennen kaikkea näyttämökin on vihdoin riittävän kokoinen yli 50 -jäsenisen teatterin tarpeisiin.”

Laulut vauhdittavat ammattivoimin toteutettua näytelmää

Vaikka Hirvensalon Nuorisoteatterin näyttelijät ovat harrastajia, ja Ella -tuotannon lapsiseitsikkokin vasta teini-iässä, on suurimmalla osalla heistä jo vuosien kokemus teatterista. Ohjaajana toimii pitkän linjan ammattilainen ja muistakin osa-alueista, puvustuksesta äänisuunnittelun kautta valokuvaukseen vastaavat omien alojensa ammatti-ihmiset. Tällä kertaa näytelmässä on mukana myös lauluja, jotka on säveltänyt ohjaajan pitkäaikainen luottosäveltäjä, äänisuunnittelija ja muusikko Jarno Saaristo.

Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa on siis ammattivoimin toteutettu, koko perheen musiikkikomedia. Vajaan 1,5 tunnin mittainen ja väliajallinen esitys sopii myös kaikkein nuorimmille teatterikatsojille. Syvälahden monitoimitalon tilat ovat esteettömät, ja rakennus sijaitsee sujuvien bussiyhteyksien varrella, aivan Hirvensalon hiihtokeskuksen kupeessa. Myös talon laaja parkkialue takaa sen, että Hirvarit on vihdoin päässyt sekä tarjoamaan harrastusmahdollisuuksia, että tekemään teatteria aivan kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta!

ELLA JA KAVERIT SALAISESSA PALVELUKSESSA
Syvälahden monitoimitalon näyttämöllä (Os. Vanha Kakskerrantie 8)

Alkuperäisteos: Timo Parvela, Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa (2016)
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Musiikki: Jarno Saaristo

Ensi-ilta pe 2.11.2018 klo 18.
Muut esitykset 9.12.saakka:
Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18.
Sunnuntaisin klo 14.

Liput: 15 / 10 €
Perhelippu (2 aik.+ 2 lasta) 43 €
Ryhmät á 10 €

Lisätietoja näytelmästä, ohjaaja- ja näyttelijähaastattelut:
Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
P. 044 – 013 09 69
minna.saaristo@gmail.com

Sirpa Saaristo, tuottaja
P. 046 – 525 65 06
tuottaja@hirvarit.fi

VALOKUVIA

 

Mediatiedote 28.2.2018

Hirvareiden iloinen teatterivuosi: Muutto uuteen kotiin ja kaksi koko perheen musiikkikomediaa!

Viisi vuotta toiminut Hirvensalon Nuorisoteatteri on merkittävän muutoksen edessä: Syyskuusta lähtien teatteri jatkaa toimintaansa Syvälahden vastavalmistuvassa monitoimitalossa, jonka hulppeasta teatteritilasta tulee Hirvareiden kotinäyttämö. Teatteri haluaakin jo nyt esittää julkisen kiitoksen Wäinö Aaltosen koululle ja sen henkilökunnalle toiminnan pitkäaikaisesta tukemisesta. Koulun tarjoamien harjoitustilojen ansiosta teatteri sai rauhassa kasvaa nykyisiin mittoihinsa, kolmen harrasteryhmän ja 40 jäsenen ammattijohtoiseksi harrastajateatteriksi.

Kuluvan kevään aikana Hirvarit jättää kiitolliset jäähyväiset myös toiselle lainatilalle. Teatterin ensimmäinen tuotanto, nuorisonäytelmä Sisko tahtoisin jäädä sai ensi-iltansa Moose´sin nuorisotalossa, keväällä 2015, minkä jälkeen talo on toiminut esitystilana teatterin nuorimpien jäsenten, 7-10 -vuotiaiden Pikkuhirvareiden tuotannoille. Keväällä Moose´sissa nähdään siis teatterin viimeinen lainanäyttämöproduktio, kun Pikkuhirvarit tuo 22.4. ensi-iltaan musiikillisen komediansa Huipulla tuulee.

Pikkuhirvareiden komedia kuuluisuuden kiroista

Huipulla tuulee on itsenäinen jatko-osa kevään 2017 näytelmälle Bremenin paras bändi, joka perustui löyhästi tuttuun Bremenin soittoniekat -satuun. Nyt kyseessä on kuitenkin alkuperäisnäytelmä, joka kertoo soittoniekkojen myöhemmistä vaiheista: Kissan, koiran, aasin ja kukon muodostama bändi on noussut suursuosioon, ja manageri järjestelee poppoolle jo maailmanlaajuista kiertuetta. Idolin rooli alkaa kuitenkin tuntua raskaalta yksinkertaiseen elämään tottuneista eläimistä -kukkoa lukuun ottamatta. Se on antanut maineen kilahtaa reilusti päähän ja kaahailee uudella moottoripyörällään kanalasta toiseen, kirkuvat kanafanit kannoillaan.

Bändi onkin jo hajoamisen partaalla, kun kukko lopulta jää kiinni ylinopeudesta ja tuomitaan hiukan erikoisen oikeudenkäynnin tuloksena kahdeksi eliniäksi vankilaan. Silloin ystävykset päättävät, ettei kaveria jätetä, ja ryhtyvät pelastustoimiin. Lopulta kukkokin ymmärtää, mikä bänditouhussa on tärkeintä, ja yhteinen sävel löytyy entistä rennommalla otteella. Koko perheen näytelmän ohjaa viime vuodelta tuttu Loviisa Grubert ja esityksen musiikin säveltää Jarno Saaristo.

Ella ja kaverit digimonsterijahdissa

Syksyllä Hirvareiden nuorisoryhmä pääsee siis korkkaamaan Syvälahden tuoreen näyttämön lähes yhtä tuoreella näytelmällä. Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa on vuosi sitten valmistunut ja Tampereen Komediateatterissa kantaesityksensä saanut komedia varsin ajankohtaisesta aiheesta, opetuksen ja koko koulumaailman digitalisoitumisesta. Esitys saa ensi-iltansa 2.11.

Ellan kaveriseitsikon oma opettaja on ylennyt koulunsa rehtoriksi ja nimennyt itsensä ”Majesteetiksi”. Ovivaloista ja henkilökohtaisesta pullavuoresta ei kuitenkaan ole iloa, sillä koulua ollaan kovaa vauhtia digitalisoimassa pädeillä ja älytauluilla. Perinteistä opetustapaa kannattava opettaja manaa tätä ”digiluu-digileitä” värikkäin sanankääntein, minkä tuloksena lapset uskovat mystisen digihirviön uhkaavan kouluaan ja ryhtyvät agenteiksi ”hänen majesteettinsa salaiseen palvelukseen”. Jälleen kerran tarvitaan siis ovelia suunnitelmia, sekä tietysti naamioitumista, ennen kuin tarina voi loppua iloiseen kaaokseen keskellä juhlavaa lehdistötilaisuutta. Ja tällä kertaa seikkailuja värittävät myös hauskat laulut, jotka sävelletään räätälintyönä Hirvareiden tuotantoa varten.  Nuorisoryhmän esitys sopii niin ikään koko perheelle ja sen ohjaa edellisvuosien tapaan teatterin johtaja, Minna-Stiina Saaristo-Vellinki.

HUIPULLA TUULEE

Nuorisotalo Moose´sissa (Os. Taipaleenkatu 14) ajalla 22.4.-6.5.2018
Dramaturgia: Jorma Nurminen ja Minna-Stiina Saaristo
Ohjaus: Loviisa Grubert
Musiikki: Jarno Saaristo
Esityksen kesto väliaikoineen n. 1 h.

ELLA JA KAVERIT SALAISESSA PALVELUKSESSA

Syvälahden monitoimitalon näyttämöllä (Os. Vanha Kakskerrantie) ajalla 2.11.-9.12.2018
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Musiikki: Jarno Saaristo
Esityksen kesto väliaikoineen n. 1,5 h.

 

HIRVARIT, Syksy 2017, Ilmoitus toiminnan alkamisesta,

Lue lisää startista ja teatterin ryhmistä täältä.

 

Mediatiedote 7.12.2016

Hirvensalon Nuorisoteatterin keväässä eläimellistä huumoria ja jännittävää rikollisjahtia

Neljättä toimintavuottaan aloittava Hirvensalon Nuorisoteatteri tuo keväällä ensi-iltaan kaksi lapsille ja nuorille suunnattua näytelmää. Maaliskuussa valmistuu teatterin lapsijaoston, ”Pikkuhirvareiden” pienoiskomedia Bremenin paras bändi, joka on leikkimielinen versio tutusta Bremenin soittoniekkojen sadusta. Huhtikuussa ensi-iltansa saa nuorisoryhmän tulkinta Jari Mäkipään Hurrikaani-kirjasarjasta, nimellä Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus.

Koska teatterilla ei vielä ole omaa esitystilaa, nähdään molemmat tuotannot viime keväältä tutuissa vuokratiloissa: Pikkuhirvareiden esitykset Nuorisotalo Moose´sissa Hirvensalossa ja nuorisoryhmän näytelmä Kulttuuritalo Orpolassa, Lausteen kupeessa.

Bremenin paras bändi on Jorma Nurmisen ja Minna-Stiina Saariston dramatisoima, humoristinen tarina isäntiensä hylkäämien lemmikkien karkumatkasta. Hienohelma-kissa, kananeitejään kaipaava kukko, politiikasta kiinnostunut koira ja turun murteella turinoiva aasi päättävät perustaa yhteisen bändin. Treenikämppää etsiessään eläimet törmäävät hiukan yksinkertaiseen rosvojoukkoon, joka on juuri päättänyt vaihtaa rosvoilun maanviljelyshommiin. N. tunnin mittaisen koko perheen näytelmän ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija Loviisa Grubert, ja näyttelijöinä toimivat teatterin 6-11-vuotiaat lapsijäsenet.

Etsiväkerho Hurrikaanin tarina taas alkoi TV 2:n aamuohjelmasta, jossa kirjailija Jari Mäkipää ratkoi arvoituksia lasten kanssa. Sittemmin Mäkipää alkoi kirjoittaa Hurrikaanilaisten seikkailuista suosittua lasten ja nuorten kirjasarjaa, josta on ilmestynyt jo 14 osaa. Kammokellarin arvoitus on ensimmäinen – ja tällä hetkellä ainoa – sarjasta tehty näytelmäsovitus, ja sen kantaesitys oli Turun Nuoressa Teatterissa v. 2012.

Tarinassa Pihlakylän alakoulu viettää ensimmäistä yökouluaan, ja mukana on myös salaisen Hurrikaanikerhon etsivänelikko. Äkkiä ukkonen katkaisee sähköt ja tunnelma muuttuu aavemaiseksi. Kun koulun kellarista sitten löytyy todisteita rikoksesta ja samaan aikaan pieni ekaluokkalainen poika katoaa jäljettömiin, on etsivien aika tarttua toimeen. Jännittävien juonenkäänteiden lomaan mahtuu kuitenkin myös huumoria, lasten keski-ikäistyvän luokanvalvojan jahdatessa nuorta liikunnanopettajaa pitkin käytäviä tai etsiväkaksosten, Jennin ja Jessen nokitellessa tosiaan parhaimmista ratkaisuideoista.

Näytelmän on dramatisoinut ja sen ohjaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Esitys sopii koko perheelle, mutta jännityksen ja yllättävien äänten takia sitä ei suositella alle esikouluikäisille.

BREMENIN PARAS BÄNDI (lue lisää)
Nuorisotalo Moose´sissa (Os. Taipaleenkatu 14) ajalla 26.3.-9.4.2017
Dramaturgia: Jorma Nurminen ja Minna-Stiina Saaristo
Ohjaus: Loviisa Grubert:

ETSIVÄKERHO HURRIKAANI JA KAMMOKELLARIN ARVOITUS (Lue lisää)
Kulttuuritalo Orpolassa, Lausteella (Os. Mustionkatu 12) ajalla 21.4.-30.5.2017
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo

Tuottaja Heli Kaijansalo:
tuottaja@hirvarit.fi / p. 046 – 525 65 06

Teatterin johtaja Minna-Stiina Saaristo
teatteri@hirvarit.fi / p. 044 – 013 09 69