Hirvensalon nuorisoteatterin julkaisuvapaat tiedotteet

huipulla_nettijuliste

Jorma Nurmisen käsikirjoittama ja Minna-Stiina Saaristo-Vellingin sovittama Huipulla tuulee on kuvitteellinen tarina Bremenin soittoniekkojen myöhemmistä vaiheista Bremenin tapahtumien jälkeen.  Näytelmä siis jatkaa siitä, mihin kevään 2017 tuotanto, “Bremenin paras bändi” lopetti, eikä sillä ole päähenkilöiden lisäksi enää yhteyksiä Grimmin veljesten klassikkosatuun.

Juonessa mukana pysyminen ei kuitenkaan vaadi edellisen näytelmän tuntemusta, sillä jatko-osassa kertojan virkaa toimittaa Valo Järki, “tuttujen kesken Järjen Valo vaan”, joka aluksi kertaa aiemmat tapahtumat. Varsinainen tarina alkaa siitä, kun kissa, koira, aasi ja kukko paistattelevat suursuosion parrasvaloissa: Heidän vastaperustettu bändinsä tekee hittibiisin toisensa perään ja manageri junailee maailmanlaajuista kiertuetta.

Ihaillun idolin rooli alkaa kuitenkin jo pikku hiljaa painaa yksinkertaiseen elämään tottuneita kissaa, koiraa ja aasia. Kukko sen sijaan ottaa ilosta kaiken irti ja kaahaa uudella moottoripyörällään kanalasta toiseen kirkuvat kanafanit kannoillaan. Samaan aikaan bändin roudariksi ryhtynyt entinen rosvokopla haluaisi myös siivunsa kuuluisuuden kakusta ja alkaa väsätä omaa hittibiisiään. Lopulta hajoamisen partaalla olevan bändin yhdistää yllättäen kukko, joka jää kiinni ylinopeudesta ja joutuu hiukan eriskummallisen oikeudenistunnon tuloksena kahdeksi eliniäksi vankilaan. Silloin bändikaverit päättävät, ettei kaveria jätetä, ja pelastusoperaation aikana ystävykset löytävät taas yhteisen sävelen -kun kukkokin lopulta suostuu lahjoittamaan menopelinsä poliisivoimille.

Humoristisen, musiikilla ryyditetyn esityksen ohjaa viime keväältä tuttu, teatteri-ilmaisun ohjaajaksi valmistuva Loviisa Grubert.

Esityksen kesto väliaikoineen n. 1 h.

HUIPULLA TUULEE
Käsikirjoitus: Jorma Nurminen ja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Ohjaus: Loviisa Grubert
Musiikki: Jarno Saaristo
Puvustus: Kaarina Kopola

Ensi-ilta Nuorisotalo Moose´sissa (Taipaleenkatu 14)
sunnuntaina 22.4.2018 klo 14.00.

Muut esitykset:
Pe 27.4. klo 18.30.
La 28.4. klo 14.00.
Su 29.4. klo 14.00.
Pe 4.5. klo 18.30.
La 5.5. klo 14.00.
Su 6.5. klo 14.00.

 

HIRVARIT, Syksy 2017, Ilmoitus toiminnan alkamisesta,

Lue lisää startista ja teatterin ryhmistä täältä.

 

Mediatiedote 7.12.2016

Hirvensalon Nuorisoteatterin keväässä eläimellistä huumoria ja jännittävää rikollisjahtia

Neljättä toimintavuottaan aloittava Hirvensalon Nuorisoteatteri tuo keväällä ensi-iltaan kaksi lapsille ja nuorille suunnattua näytelmää. Maaliskuussa valmistuu teatterin lapsijaoston, ”Pikkuhirvareiden” pienoiskomedia Bremenin paras bändi, joka on leikkimielinen versio tutusta Bremenin soittoniekkojen sadusta. Huhtikuussa ensi-iltansa saa nuorisoryhmän tulkinta Jari Mäkipään Hurrikaani-kirjasarjasta, nimellä Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus.

Koska teatterilla ei vielä ole omaa esitystilaa, nähdään molemmat tuotannot viime keväältä tutuissa vuokratiloissa: Pikkuhirvareiden esitykset Nuorisotalo Moose´sissa Hirvensalossa ja nuorisoryhmän näytelmä Kulttuuritalo Orpolassa, Lausteen kupeessa.

Bremenin paras bändi on Jorma Nurmisen ja Minna-Stiina Saariston dramatisoima, humoristinen tarina isäntiensä hylkäämien lemmikkien karkumatkasta. Hienohelma-kissa, kananeitejään kaipaava kukko, politiikasta kiinnostunut koira ja turun murteella turinoiva aasi päättävät perustaa yhteisen bändin. Treenikämppää etsiessään eläimet törmäävät hiukan yksinkertaiseen rosvojoukkoon, joka on juuri päättänyt vaihtaa rosvoilun maanviljelyshommiin. N. tunnin mittaisen koko perheen näytelmän ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija Loviisa Grubert, ja näyttelijöinä toimivat teatterin 6-11-vuotiaat lapsijäsenet.

Etsiväkerho Hurrikaanin tarina taas alkoi TV 2:n aamuohjelmasta, jossa kirjailija Jari Mäkipää ratkoi arvoituksia lasten kanssa. Sittemmin Mäkipää alkoi kirjoittaa Hurrikaanilaisten seikkailuista suosittua lasten ja nuorten kirjasarjaa, josta on ilmestynyt jo 14 osaa. Kammokellarin arvoitus on ensimmäinen – ja tällä hetkellä ainoa – sarjasta tehty näytelmäsovitus, ja sen kantaesitys oli Turun Nuoressa Teatterissa v. 2012.

Tarinassa Pihlakylän alakoulu viettää ensimmäistä yökouluaan, ja mukana on myös salaisen Hurrikaanikerhon etsivänelikko. Äkkiä ukkonen katkaisee sähköt ja tunnelma muuttuu aavemaiseksi. Kun koulun kellarista sitten löytyy todisteita rikoksesta ja samaan aikaan pieni ekaluokkalainen poika katoaa jäljettömiin, on etsivien aika tarttua toimeen. Jännittävien juonenkäänteiden lomaan mahtuu kuitenkin myös huumoria, lasten keski-ikäistyvän luokanvalvojan jahdatessa nuorta liikunnanopettajaa pitkin käytäviä tai etsiväkaksosten, Jennin ja Jessen nokitellessa tosiaan parhaimmista ratkaisuideoista.

Näytelmän on dramatisoinut ja sen ohjaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Esitys sopii koko perheelle, mutta jännityksen ja yllättävien äänten takia sitä ei suositella alle esikouluikäisille.

BREMENIN PARAS BÄNDI (lue lisää)
Nuorisotalo Moose´sissa (Os. Taipaleenkatu 14) ajalla 26.3.-9.4.2017
Dramaturgia: Jorma Nurminen ja Minna-Stiina Saaristo
Ohjaus: Loviisa Grubert:

ETSIVÄKERHO HURRIKAANI JA KAMMOKELLARIN ARVOITUS (Lue lisää)
Kulttuuritalo Orpolassa, Lausteella (Os. Mustionkatu 12) ajalla 21.4.-30.5.2017
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo

Tuottaja Heli Kaijansalo:
tuottaja@hirvarit.fi / p. 046 – 525 65 06

Teatterin johtaja Minna-Stiina Saaristo
teatteri@hirvarit.fi / p. 044 – 013 09 69