Hirvensalon nuorisoteatterin julkaisuvapaat tiedotteet

huipulla_nettijuliste

Lehdistötiedote 28.2.2018

Hirvareiden iloinen teatterivuosi: Muutto uuteen kotiin ja kaksi koko perheen musiikkikomediaa!

Viisi vuotta toiminut Hirvensalon Nuorisoteatteri on merkittävän muutoksen edessä: Syyskuusta lähtien teatteri jatkaa toimintaansa Syvälahden vastavalmistuvassa monitoimitalossa, jonka hulppeasta teatteritilasta tulee Hirvareiden kotinäyttämö. Teatteri haluaakin jo nyt esittää julkisen kiitoksen Wäinö Aaltosen koululle ja sen henkilökunnalle toiminnan pitkäaikaisesta tukemisesta. Koulun tarjoamien harjoitustilojen ansiosta teatteri sai rauhassa kasvaa nykyisiin mittoihinsa, kolmen harrasteryhmän ja 40 jäsenen ammattijohtoiseksi harrastajateatteriksi.

Kuluvan kevään aikana Hirvarit jättää kiitolliset jäähyväiset myös toiselle lainatilalle. Teatterin ensimmäinen tuotanto, nuorisonäytelmä Sisko tahtoisin jäädä sai ensi-iltansa Moose´sin nuorisotalossa, keväällä 2015, minkä jälkeen talo on toiminut esitystilana teatterin nuorimpien jäsenten, 7-10 -vuotiaiden Pikkuhirvareiden tuotannoille. Keväällä Moose´sissa nähdään siis teatterin viimeinen lainanäyttämöproduktio, kun Pikkuhirvarit tuo 22.4. ensi-iltaan musiikillisen komediansa Huipulla tuulee.

Pikkuhirvareiden komedia kuuluisuuden kiroista

Huipulla tuulee on itsenäinen jatko-osa kevään 2017 näytelmälle Bremenin paras bändi, joka perustui löyhästi tuttuun Bremenin soittoniekat -satuun. Nyt kyseessä on kuitenkin alkuperäisnäytelmä, joka kertoo soittoniekkojen myöhemmistä vaiheista: Kissan, koiran, aasin ja kukon muodostama bändi on noussut suursuosioon, ja manageri järjestelee poppoolle jo maailmanlaajuista kiertuetta. Idolin rooli alkaa kuitenkin tuntua raskaalta yksinkertaiseen elämään tottuneista eläimistä -kukkoa lukuun ottamatta. Se on antanut maineen kilahtaa reilusti päähän ja kaahailee uudella moottoripyörällään kanalasta toiseen, kirkuvat kanafanit kannoillaan.

Bändi onkin jo hajoamisen partaalla, kun kukko lopulta jää kiinni ylinopeudesta ja tuomitaan hiukan erikoisen oikeudenkäynnin tuloksena kahdeksi eliniäksi vankilaan. Silloin ystävykset päättävät, ettei kaveria jätetä, ja ryhtyvät pelastustoimiin. Lopulta kukkokin ymmärtää, mikä bänditouhussa on tärkeintä, ja yhteinen sävel löytyy entistä rennommalla otteella. Koko perheen näytelmän ohjaa viime vuodelta tuttu Loviisa Grubert ja esityksen musiikin säveltää Jarno Saaristo.

Ella ja kaverit digimonsterijahdissa

Syksyllä Hirvareiden nuorisoryhmä pääsee siis korkkaamaan Syvälahden tuoreen näyttämön lähes yhtä tuoreella näytelmällä. Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa on vuosi sitten valmistunut ja Tampereen Komediateatterissa kantaesityksensä saanut komedia varsin ajankohtaisesta aiheesta, opetuksen ja koko koulumaailman digitalisoitumisesta. Esitys saa ensi-iltansa 2.11.

Ellan kaveriseitsikon oma opettaja on ylennyt koulunsa rehtoriksi ja nimennyt itsensä ”Majesteetiksi”. Ovivaloista ja henkilökohtaisesta pullavuoresta ei kuitenkaan ole iloa, sillä koulua ollaan kovaa vauhtia digitalisoimassa pädeillä ja älytauluilla. Perinteistä opetustapaa kannattava opettaja manaa tätä ”digiluu-digileitä” värikkäin sanankääntein, minkä tuloksena lapset uskovat mystisen digihirviön uhkaavan kouluaan ja ryhtyvät agenteiksi ”hänen majesteettinsa salaiseen palvelukseen”. Jälleen kerran tarvitaan siis ovelia suunnitelmia, sekä tietysti naamioitumista, ennen kuin tarina voi loppua iloiseen kaaokseen keskellä juhlavaa lehdistötilaisuutta. Ja tällä kertaa seikkailuja värittävät myös hauskat laulut, jotka sävelletään räätälintyönä Hirvareiden tuotantoa varten.  Nuorisoryhmän esitys sopii niin ikään koko perheelle ja sen ohjaa edellisvuosien tapaan teatterin johtaja, Minna-Stiina Saaristo-Vellinki.

HUIPULLA TUULEE

Nuorisotalo Moose´sissa (Os. Taipaleenkatu 14) ajalla 22.4.-6.5.2018
Dramaturgia: Jorma Nurminen ja Minna-Stiina Saaristo
Ohjaus: Loviisa Grubert
Musiikki: Jarno Saaristo
Esityksen kesto väliaikoineen n. 1 h.

ELLA JA KAVERIT SALAISESSA PALVELUKSESSA

Syvälahden monitoimitalon näyttämöllä (Os. Vanha Kakskerrantie) ajalla 2.11.-9.12.2018
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Musiikki: Jarno Saaristo
Esityksen kesto väliaikoineen n. 1,5 h.

 

HIRVARIT, Syksy 2017, Ilmoitus toiminnan alkamisesta,

Lue lisää startista ja teatterin ryhmistä täältä.

 

Mediatiedote 7.12.2016

Hirvensalon Nuorisoteatterin keväässä eläimellistä huumoria ja jännittävää rikollisjahtia

Neljättä toimintavuottaan aloittava Hirvensalon Nuorisoteatteri tuo keväällä ensi-iltaan kaksi lapsille ja nuorille suunnattua näytelmää. Maaliskuussa valmistuu teatterin lapsijaoston, ”Pikkuhirvareiden” pienoiskomedia Bremenin paras bändi, joka on leikkimielinen versio tutusta Bremenin soittoniekkojen sadusta. Huhtikuussa ensi-iltansa saa nuorisoryhmän tulkinta Jari Mäkipään Hurrikaani-kirjasarjasta, nimellä Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus.

Koska teatterilla ei vielä ole omaa esitystilaa, nähdään molemmat tuotannot viime keväältä tutuissa vuokratiloissa: Pikkuhirvareiden esitykset Nuorisotalo Moose´sissa Hirvensalossa ja nuorisoryhmän näytelmä Kulttuuritalo Orpolassa, Lausteen kupeessa.

Bremenin paras bändi on Jorma Nurmisen ja Minna-Stiina Saariston dramatisoima, humoristinen tarina isäntiensä hylkäämien lemmikkien karkumatkasta. Hienohelma-kissa, kananeitejään kaipaava kukko, politiikasta kiinnostunut koira ja turun murteella turinoiva aasi päättävät perustaa yhteisen bändin. Treenikämppää etsiessään eläimet törmäävät hiukan yksinkertaiseen rosvojoukkoon, joka on juuri päättänyt vaihtaa rosvoilun maanviljelyshommiin. N. tunnin mittaisen koko perheen näytelmän ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija Loviisa Grubert, ja näyttelijöinä toimivat teatterin 6-11-vuotiaat lapsijäsenet.

Etsiväkerho Hurrikaanin tarina taas alkoi TV 2:n aamuohjelmasta, jossa kirjailija Jari Mäkipää ratkoi arvoituksia lasten kanssa. Sittemmin Mäkipää alkoi kirjoittaa Hurrikaanilaisten seikkailuista suosittua lasten ja nuorten kirjasarjaa, josta on ilmestynyt jo 14 osaa. Kammokellarin arvoitus on ensimmäinen – ja tällä hetkellä ainoa – sarjasta tehty näytelmäsovitus, ja sen kantaesitys oli Turun Nuoressa Teatterissa v. 2012.

Tarinassa Pihlakylän alakoulu viettää ensimmäistä yökouluaan, ja mukana on myös salaisen Hurrikaanikerhon etsivänelikko. Äkkiä ukkonen katkaisee sähköt ja tunnelma muuttuu aavemaiseksi. Kun koulun kellarista sitten löytyy todisteita rikoksesta ja samaan aikaan pieni ekaluokkalainen poika katoaa jäljettömiin, on etsivien aika tarttua toimeen. Jännittävien juonenkäänteiden lomaan mahtuu kuitenkin myös huumoria, lasten keski-ikäistyvän luokanvalvojan jahdatessa nuorta liikunnanopettajaa pitkin käytäviä tai etsiväkaksosten, Jennin ja Jessen nokitellessa tosiaan parhaimmista ratkaisuideoista.

Näytelmän on dramatisoinut ja sen ohjaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Esitys sopii koko perheelle, mutta jännityksen ja yllättävien äänten takia sitä ei suositella alle esikouluikäisille.

BREMENIN PARAS BÄNDI (lue lisää)
Nuorisotalo Moose´sissa (Os. Taipaleenkatu 14) ajalla 26.3.-9.4.2017
Dramaturgia: Jorma Nurminen ja Minna-Stiina Saaristo
Ohjaus: Loviisa Grubert:

ETSIVÄKERHO HURRIKAANI JA KAMMOKELLARIN ARVOITUS (Lue lisää)
Kulttuuritalo Orpolassa, Lausteella (Os. Mustionkatu 12) ajalla 21.4.-30.5.2017
Dramaturgia ja ohjaus: Minna-Stiina Saaristo

Tuottaja Heli Kaijansalo:
tuottaja@hirvarit.fi / p. 046 – 525 65 06

Teatterin johtaja Minna-Stiina Saaristo
teatteri@hirvarit.fi / p. 044 – 013 09 69