Hirvensalon Nuorisoteatteri ry., “Hirvarit”, on ammattijohtoinen harrastajateatteri,  joka perustettiin helmikuussa 2014. Perustamisesta lähtien teatteria on johtanut ohjaaja-dramaturgi Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Jo ensimmäisen toimintavuoden alussa kävi selväksi, että jäseniksi halusi runsaasti myös 12 vuoden ikärajan alle jääviä lapsia, ja niin syntyi “Pikkuhirvarit”, 6-11-vuotiaille tarkoitettu lapsijaosto, jota vetää teatteri-ilmaisun ohjaaja-opiskelija Loviisa Grubert. Teatteri koostuu siis nykyisellään kahdesta yksiköstä, jotka toimivat melko itsenäisesti.

Teatterin tavoitteena on tuottaa vuodessa 1-3 näytelmätuotantoa lapsia ja nuoria kiinnostavista aiheista. Tuotantojen teknisissä osa-alueissa (lavastus, puvustus, tekniikka, markkinointi) käytetään mahdollisuuksien mukaan omien alojensa ammattilaisia tai alalle valmistuvia nuoria. Näin pyritään sekä luomaan taiteellisesti korkeatasoista teatteria, että tarjoamaan nuorille jäsenillemme tasokasta oppia teatterin eri osa-alueilta.

Hirvensalon Nuorisoteatterilla ei vielä ole omaa “kotipesää”, vaan teatteri harjoittelee Wäinö Aaltosen koulun tiloissa ja vuokraa kullekin tuotannolle sopivan tilan esityskauden ajaksi.  Tähän mennessä tuotantoja on toteutettu Nuorisotalo Moose´sin tiloissa Hirvensalossa, sekä Kulttuuritalo Orpolassa mantereen puolella, Lausteen kupeessa. Evakkotaival päättyy syksyllä 2018, kun Hirvensaloon valmistuu uusi ja uljas Syvälahden koulutalo, jonne Hirvarit saa omat harjoitusvuorot, ja jonka juhlasalin näyttämöstä tulee teatterin kotinäyttämö.

Hirvarit käynnistää teatterivuoden aina elo-syyskuun vaihteessa pidettävällä info- ja ilmoittautumistilaisuudella, jossa kuka tahansa voi hakea teatterin jäseneksi.  Lapsijaostoon otetaan 6-11 vuotiaita ja nuorisopuolelle tätä vanhempia. Myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan -niin näyttämölle, kuin sen taaksekin! Infotilaisuudesta ilmoitetaan teatterin omilla sivuilla, koulujen ja kauppojen ilmoitustauluilla, sekä joidenkin Turun alueen koulujen Wilma-tietokannassa.

HIRVENSALON NUORISOTEATTERIN JÄSENMAKSU ON 30 €/ PUOLI VUOTTA.
Kaikkien näytelmätuotantoihin tai kursseille osallistuvien on maksettava jäsenmaksu.

LISÄTIETOJA:

Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
teatteri@hirvarit.fi
p. 045 – 613 57 83 (teatteri)
p. 044 – 013 09 69 (oma)

Nuorisoryhmän ja Pikkuhirvareiden menneet näytelmät:

Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus – Nuorisoryhmä 21.4.-30.5.2017

Bremenin paras bändi – Pikkuhirvarit 26.3.-9.4.2017

Ella ja kaverit teatterissa – Nuorisoryhmä 8.4.-17.5.2016

Robina Hood – Pikkuhirvarit 20.3.-10.4.2016

Hölmöläiset – Pikkuhirvarit 17.5.-24.5.2015

Sisko tahtoisin jäädä – Nuorisoryhmä 29.3.-10.5.2015